torsdag 23. august 2012

Potetsalat med kapers og dill til grillings

Denne deilige potetsalaten passer til flere typer grillet kjøtt og fisk.

 


Kok 12 - 16 små poteter møre og hell av vannet og la dem kjøles ned.
Del opp i 2 - 4 passende biter.
Hell over ca 1/2 -1 dl ekstra virgin oliven olje.
1-2 vårløker kuttes og drysses over.
1/2 bunt med dill klippes og drysses over.
Saften av 1/2 sitron.
Salt og pepper etter smak.
1 glass kapersblomster og litt av laken helles over til slutt.

Blad forsiktig med hendene så alt blandes godt. Kan stå en stund og over natten. 
Smaker godt til grillet fisk og kjøtt.



torsdag 16. august 2012

Noen sommerfavoritter:

Bringebærhjerte, Bringebær Marcon med Chillisjokolade og et deilig jordbær med Mynteblad!


fredag 10. august 2012

Dagens Mattips:

Poteter skal stå mørkt! 

Hvis de blir utsatt for lys blir de grønne og utvilker et giftig stoff som heter Solanin.
Hvis du finner en grønn potet; kast den!

torsdag 9. august 2012

Deilige Carl's Sause

Denne sausen er fantastisk og nydelig og jeg har fått oppskrifen av Carl, en gammel venn som er knallgod til å lage mat. Den er basert på Øyvind Hjelle sin marinade til Thai Beef Salad. 

Den er fantastisk som alternativ til Soya saus til salma og sushi generelt, nydelig til kjøtt og fantastisk til å marniere scampi og kjøtt.




2,5 dl soyasaus
Saften av 5 lime
70 g brunt sukker (eller hvitt)
En halv chili
250 g fersk ingefær i skiver
2 hvitløksfedd i skiver
3 kaffirlime blader (tørkede eller ferske)
5 sitrongress i tynne skiver (nederste halvdelen, kast
resten)






Ha en en kjele og la det småkoke i ca 15 minutter. Kjøre i en blender, sil av og kjøl ned. Ha den i en flaske i kjøleskapet, den holder lenge!

Vel bekomme!

fredag 3. august 2012

Det beste av norsk ommer...

Deilige selvplukkede markejordbær




...og på strå...




Mer enn 1/2 liter til dessert



torsdag 28. juni 2012

Dagens Mattips:

Både dill og persille som har blitt litt slappe er lett å få fin igjen: Klipp av litt av stilken og sett i vann: Persille i kald og dill i lunkent!


Lykke til!!

onsdag 20. juni 2012

Knekkebrød med Valnøtter, Hasselnøtter og Hamp

Har prøvd flere varianter av hjemmelaget knekkebrød og egentlig funnet ut at jo mer oppi - jo bedre. Har brukt Trine i Trines matblogg sin oppskrift flere ganger og den fungerer utmerket. Har i denne oppskriften lagt til Hasselnøtter, Solsikkekjerner, Gresskarkjerner, Hampfrø, og Hirse. Det ble knallgodt!



Oppskrift:
  • 3,5 dl sammalt rug, grov
  • 3,5 dl havregryn
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 1,5 dl hakkede valnøtter
  • 1,5 dl Hakkede Hasselnøtter
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 dl hakkede Gresskarkjerner
  • 1 dl Hampfrø
  • 1 dl Hirsefrø
  • 1 ts salt
  • 7,5 dl vann
  • svarte sesamfrø til pynt

Bland det tørre godt sammen. Ha all væsken oppi det tørre og rør det godt sammen.

Deigen skal nå være grøtete. Fordel deigen på to bakepapirkledte stekebrett. Stryk den jevnt utover med en slikkepott så den blir like tykk over det hele så alle blir likt stekt. Dryss over sesamfrø.

















Stek knekkebrødene på varmluft ved ca 160 grader. Sett begge brettene i ovnen, på øverste og nederste rille, og bytt plass omtrent halvveis i stekingen. Stek først knekkebrødene i ca 10 minutter. Bruk pizzahjul til å skjære opp knekkebrød i den størrelsen du vil ha.


Sett tilbake i ovnen og stek knekkebrødene til de er ferdige, etter ca 50 minutter. Hold øye med knekkebrødene mot slutten av steketiden. Ovner kan steke forskjellig, så ta ut brett og snu de rundt eller bytt etage i ovene for gjevnere steking. Knekkebrødene skal være sprø, ikke myke.


Jeg er spesielt glad i gogreen produktene, men her er det bare å bruke hvilke du vil. Noen av kjernene, frøene eller annet kan sløyfes hvis du ikke har.